A quoi ca sert L'amour - Nga Edit Piaf

Ç’të mirë të sjell dashuria?

Njerëzit gjithmonë tregojnë

historitë e tyre marroke

por ç’të mirë të sjell dashuria?

 

Dashuria nuk mund të shpjegohet

Ajo vjen, ja ashtu,

Nga kurrëkund-i

Dhe papritur të zë peshë

Unë, kam dëgjuar të thonë

Se ajo të bën të vuash,

Se ajo të bën të qash,

Ç’të mirë të sjell dashuria?

 

Ç’të mirë të sjell?

Ajo të sjell gëzim

Me lot në sy.

Është e trishtueshme dhe e mrekullueshme.

Njerëzit thonë se ajo është një mashtruese,

Se ka njëri nga të dy në një çift

Nuk është kurrë i lumtur.

 

Edhe kur dikush ka humbur

Një dashuri të njohur

Ka një shije mjalti,

Dashurie të përjetshme.  

 

Këto janë të gjitha shumë të bukura,

Or kur çdo gjë merr fund,

Ajo të lë asgjë veç

Një palumturie të madhe.

 

Çdo gjë që tani duket sikur

të ka shkatërruar fare,

nesër do të jetë

një kujtim i një gëzimi të pastër.

 

Në fund të fundit, nëse e kuptoj siç duhet,

Pa dashuri në jetë,

Pa gëzime dhe trishtime në jetë,

Zerë se s’ke jetuar fare.

Po, po. Shikomëni mua.

Kam besuar në të çdo herë

Dhe gjithmonë do të besoj.

Ja për këtë është dashuria.

 

Por ti, ti je i fundit.

Ti je i pari.

Përpara teje nuk kishte asgjë.

Me ty ndjehem shumë mirë.

 

Ti je ai që dua,

Ai që kam nevojë,

Ai që do të dua gjithmonë,

Ja për këtë është dashuria.

...

 

Përzgjodhi dhe përktheu nga anglishtja – Enkeleda Suti

https://www.youtube.com/watch?v=pIHARaqoiww

Comments

Popular Posts