Chanson bleue - Nga Edit Piaf

Do të të shkruaj një këngë blu

Që të ëndërrosh si një fëmijë

Ku netët e tua nuk do të jenë të mbushura me mundime

Dhe kështu, gjatë ditës, ti do të këndosh

Që edhe të tjerët të shpresojnë po ashtu...

Kur ta ketë mësuar bota,

Atëhëre mund ta lësh ti jetën

Dhe atëhërë do të këndosh në qiej...

...Këngën Blu...

 

Do t’i bësh ëngjëjt të qajnë

Kur t’u rrëfesh vuajtjet e tua

Mbaji me vete duart e tua të bukura

Zemrën tënde, lotët e tu, dhe pastaj jetën tënde...

Kur Krishti vdiq mbi kryq,

Ai vuaji po aq shumë sa ti

Fale nënën tënde dhe Perëndinë  

Dhe largohu nga toka, si një Perëndi...

...Këngën Blu...

 

Tani misioni yt është përmbushur...

Miqtë e tu, do t’i lësh edhe ata...

Përkëdheli flokët e fëmijëve,

Buzëqeshi të moshuarve në rrugën tënde

Ti, nuk ke më të nesërme:

Ato mëngjese të dhimbshme kanë përfunduar...

Shën Pjetri, ëngjëjt dhe Perëndia

Do t’i hapin portat e parasjsës për ty...

...Këngën Blu...

 

Përzgjodhi dhe përktheu nga anglishtja – Enkeleda Suti

https://www.youtube.com/watch?v=LYq_PX_FUtk

Comments

Popular Posts