Et moi - Nga Edit Piaf

Drithit i duhet dritë që të verdhohet,

Zotave u duhen misteret që të adhurohen,

Zemrat e njerëzve pa dashuri nuk rrahin,

Dhe unë, pa ty jam e humbur...

 

Unë nuk di të lutem,

Nuk di se si bëhet kjo gjë,

Nëse ndonjehëherë lutem

Është kur jam e uritur

 

Tani çdo mëngjes

Them të njëjtën lutje:

Jipmë sot

Dashurinë tënde të ditës

 

Pemët nuk jetojnë dot pa shiun,

Lulet nuk çelin dot natën,

Pa ujë peshku i artë nuk mund të frymojë,

Dhe unë, pa ty jam e humbur...

 

Pa fllad anija nuk mund të lëvizë,

Pa muzikë askush nuk mund të vallëzojë,

Pa diell zogjtë nuk këndojnë dot,

Dhe unë, pa ty jam e lumtur...

 

Unë nuk kam besim e as ligj

Kur ti je larg meje,

Çdo gjë është e zezë dhe e zbrazët

Pa ty...

 

Pa ty çdo gjë është e idhët

Toka është zjarr,

Ti je më i nevojshëm për mua

Sesa ajri...

 

Drithit i duhet dritë që të verdhohet,

Zotave u duhen misteret që të adhurohen,

Zemrat e njerëzve pa dashuri nuk rrahin,

Dhe unë, pa ty jam e humbur...

 

...

 

Përzgjodhi dhe përktheu nga anglishtja – Enkeleda Suti

https://www.youtube.com/watch?v=xS96i29FZ3A

Comments

Popular Posts