Gracias a la vida - Nga Luz Casal

I falem jetës që më ka dhënë kaq shumë

Më ka dhënë rrezet e dritës që kur hapen

Më bëjnë që ta dalloj me qartësi të zezën nga e bardha

Dhe sipër në qiell, sfondin e saj yjor

Dhe nga gjithë turma

Te dalloj burrin që dua

 

I falem jetës që më ka dhënë kaq shumë

Më ka dhënë një vesh, që regjistron

Natë e ditë, bulkthat e kanarinat

Çekiçët, turbinat, tullat, stuhitë

Dhe zërin e ëmbël të atij që dua

 

I falem jetës që më ka dhënë kaq shumë

Më ka dhënë melodinë dhe alfabetin

Me to flas, mendoj dhe deklaroj:

‘Nënë,’ ‘Mik,’ ‘Veëlla,’ dhe dritën që shkëlqen

Dhe rrugën nga e cila vjen dashuria

 

I falem jetës që më ka dhënë kaq shumë

Më ka dhënë aftësinë që të eci me këmbët e mia të lodhura

Me to kam kaluar qyetet, pellgjet

Kodrat, shkretëtirat, malet, fushat

Shtëpinë, rrugën, oborrin tënd

 

I falem jetës që më ka dhënë kaq shumë

Më ka dhënë një zemër, që më shkakton rrënqethje

Kur shikoj frutin e trurit njerëzor

Kur shikoj të mirën nga e keqja

Kur shikoj brenda qartësisë së syve të tu...

 

I falem jetës që më ka dhënë kaq shumë

Me ka dhenë të qeshurën dhe të qarën

Me to dalloj lumturinë nga vuajtjen

Dy materialet nga formohen këngët e mia

Dhe këngën tënde, po ashtu, që është e njëjta këngë

Dhe këngën e kujtdo, që është në këngën time.

 

I falem jetës...

 

...

 

Përzgjodhi dhe përktheu nga anglishtja – Enkeleda Suti

https://www.youtube.com/watch?v=l93B3VYY8V0

 

Comments

Popular Posts