I dashuruari nga Rainer Maria Rilke

 

Aty është dritaria ime

Sapo u ngrita tani kaq butësisht, saqë mendova se do të pluskoja

Sa larg shtrihet jeta ime

Dhe ku fillon nata?

Unë mund të besoja se gjithçka

Që më rrethon mua është Unë

Transparente si një kristal

E errët dhe e palëvizur si thellësitë e kristalit

UNË MUND TË PËRMBAJË BRENDA VETES

TË GJITHA YJET; KAQ VIGANE

ËSHTË ZEMRA IME, me kaq gëzim

Të la ty që të largohesh sërish, të vetmen

Ndoshta kam rifilluar që të dashuroj

Ndoshta të mbaj

Të huaj dhe të paimagjinuar

Fatin tim që kthehet drejt meje

Çfarë jam unë? Ulem

Kështu në këtë pafundësi

Aromatike si një livadh

I prekur nga çdo fllad që kalon

Duke thërritur, e megjithatë i frikësuar

Se thirrja ime do të dëgjohet

Dhe se ajo është e destinuar që të mbytet

Në jetën e dikujt tjetër

 

I dashuruari nga Rainer Maria Rilke
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

 

Piktura, Parisi nga dritaria, 1913, Marc Chagall

Comments

Popular Posts