Kthehu nga C. P. Cavafy

Kthehu dhe pushtomë  

Ndjenjë sensuale kthehu dhe pushtomë

Kur kujtesa e trupit rizgjohet

Dhe dëshirimet e vjetra kalojnë edhe një herë nëpër gjak

Kur buzët dhe lekura kujtojnë

Dhe duart ndjejnë sikur ato po preken sërish

Kthehu dhe shpesh, dhe pushtomë nëpër natë

Kur buzët dhe lëkura kujtojnë

 

Kthehu nga C. P. Cavafy

Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

 

Piktura, Puthja, 1892, Edvard Munch    

Comments

Popular Posts