Lo eres todo para me - Nga Luz Casal

Çdo herë që shikoj fotografinë tënde

Zbuloj diçka të re

Që nuk mund ta shikoja më parë

Dhe më bën të ndjej atë që

s’do të kisha menduar kurrë se do ta ndjeja

 

Të kam parë gjithmonë me indiferencë

Ti ishe veç një mik për mua

Por papritur ti je çdo gjë për mua

Fillimi im, fundi im

 

Veriu im, busulla ime, shkatarrimi im

Vendimi im i mirë, fati im, gabimi im

Ti je vdekja ime, ringjallja ime

Ti je fryma ime, agonia ime

Qoftë ditë apo natë

Të lutem, të kërkoj unë

Jipmë shoqërinë tënde

Qoftë ditë apo natë, ti je çdo gjë për mua

 

Jipmë gëzimin tënd, humorin tënd

Jipmë melankolinë tënde

Vuajtjen tënde, dhimbjen tënde

Jipmë aromën tënde, erën tënde

Jipmë botën tënde të brendshme

Jimpë buzëqeshjen tënde, ngrohtësinë tënde

Jepmë jetë dhe vdekje

Ftohtësinë tënde, pasionin tënd

Jipmë qetësinë tënde, zemërimin tënd

Jimpë mërinë tënde

 

...

 

Përzgjodhi dhe përktheu nga anglishtja – Enkeleda Suti

https://www.youtube.com/watch?v=WVQGRmo3H9I&list=RDWVQGRmo3H9I&t=3

Comments

Popular Posts