Love me or die - Nga CW Stoneking

Unë kam studiuar të ligën, nuk e mohoj

Dikur ka ekzistuar një magji e quajtur ‘Duamë ose vdis’

Pak thonj, një copë nga fustani i saj

Receta e djallit...

Do t’ju rrëfej pasojat mjerane të gabimit tim

Duke rënë skllav i një dëshirë pasionate

Duke bërë magjinë ‘Duamë ose vdis’

Ajo kishte pamjen e një mbretëreshe bukurie

Pa byrzylyqe ose zinxhirë, veshur me këpucë të prishura

Shishe parfumi shtatëdhejtë e pesë centëshe

Unë thashë, ‘Mirëmëngjes’, dhe ceka kapelen time

Duke buzëqeshur gëzueshëm, e pashë atë në sy

Dhe në xhep ndjeva magjinë ‘Duam ose vdis’

Historinë time të shkuar

I kam studiuar magjitë që nga ditët e vjetra

Anëtarësinë, shoqëritë sekrete

Fuqinë dhe pasurinë në familjen time

Por Matilda, e dashur

Përse nuk e merr unazën time të martesës

Si një djall poshtë dyshemesë

Unë groposa magjinë pas derës së pasme

Zhurmshëm, doli fjala në qytet

Që një ethe e kishte mposhtur Matildën

Nëntë e gjysëm, vjen doktori

Vjen prifti në pesë pa një çerek

Pashë Matildën shtrirë me kurriz

Nëna e saj e vjetër veshur me kostum të zi

Gjëmuan trumpetat dhe daullet

Pres që të vijë gjykimi edhe për mua

E di që shpriti i saj është poshtë

Dëgjoj vajtimin dhe kërcitjen e dhëmbëve

Flakët e ferrit poshtë këmbët e mia

Në hijen e xhunglës ndjej nxehtësinë

Matilda po më pret në ferr edhe mua

Dhe gjithçka sepse ajo vdiq nga një magji e keqe

 

...

 

Përzgjodhi dhe përktheu nga anglishtja – Enkeleda Suti

https://www.youtube.com/watch?v=JlmsK59ncHs

Comments

Popular Posts