Sacred love - Nga Sting

Hiqi ato veshjet e punës

E vish ato këpucët me taka

Nuk dua predikues në TV zemër

Nuk dua të dëgjoj lajme

Mbylle botën jashtë nesh

Vish fustanin tënd të gjatë të zi

Askush nuk do të na gjejë këtu

Thjesht lëri flokët rrëmujë

Kam kërkuar gjatë

Iu luta hënës dhe yjeve sipër

 

Për dashurinë e shenjtë

 

Kam qenë mirë, kam qenë keq

Kam qenë vetëm, në këtë qytet pa Zot

Ti je feja ime, ti je Kisha ime

Ti je grali i shenjtë në fund të kërkimit tim

A nuk kam qëndruar mbi gjunj mjaftueshëm gjatë?

Kam kërkuar planetin për të gjetur

 

Shpirti lundron mbi ujë

Ajo merr formën e kësaj vajze përajsërore

Ajo po ngrihet siç fryhet lumi në përmbytje

Fjala u kthye në mish dhe gjak

Qielli u err, dhe tokën ajo shkundi

Ashtu siç bën një profeci në një Libër të Shenjtë

Mos lakmo, mos vidh

Mos dysho se kjo është dashuri e vërtetë

Kështu, u ula mbi gjunj dhe iu luta qiejve

Kur të shikoj lart, a mund t’u besoj syve?

Të gjithë shenjtëve dhe ëngjëjve dhe yjeve sipër

Ata të gjithë i përkulen lules së krijimit

Çdo burrë e çdo gura

Çdo rracë e çdo komb

Të gjitha i përkulen asaj

 

Nuk më duhet asnjë doktor, nuk më duhet asnjë ilaç

E gjeta kurën për sëmundjen e vendit

Ja tek vjen ajo si një përmbytje lumi

Fjala u kthye në mish dhe gjak

Mos lakmo, mos vidh

Por nëse ti nuk do ta duash atë, miku yt më i ngushtë do ta dojë

Të gjithë shenjtët lart në parajsë dhe të gjithë yjet sipër në qiell

Të gjitha i përkulen

Dashurisë...

 

Hiqi veshjet e punës

Vish fustanin tënd të zi

Dhe këpucët me taka të larta

Dhe lëri flokët rrëmujë

 

Kam menduar për fenë

Kam menduar për gjërat që ne besojmë

Kam menduar për Biblën

Kam menduar për Adamin dhe Evën

Kam menduar për kopshtin

Kam menduar për pemën e dijes dhe pemën e jetës

Kam menduar për frutin e ndaluar

Kam menduar për një burrë dhe gruan e tij

Kam menduar...

Për dashurinë e shenjtë...

 

...

 

https://www.youtube.com/watch?v=03cW4O6UbXo&list=PL4EA4DF2B2926EDC8&index=59

 

 

Comments

Popular Posts