The book of my life - Nga Sting

Lërmë të shikojë krah zjarrit dhe të kujtoj ditët

Ato mund të jenë një hile e dritës së zjarrit

Por fletët që regëtojnë e që ma shqetësojnë pamjen

Janë një libër që kam frikë ta shkruaj

 

Ai është libri i ditëve të mia, ai është libri i jetës sime

Dhe ai është prerë siç pritet fruti nga tehu i thikës

Dhe aty është gjithcka që mund të shikohet në pjesët që ajo shpalos

Ka gjithmonë nga pak vuajtje në çdo jetë

 

Nëse ajo lexohet si një ‘puzzle’, si një labirint gjarpërues

Atëherë s’do të kuptoj asgjë deri në fundin e ditëve të mia

Unë jam ende i detyruar të kujtoj

Të kujtoj fjalët e jetës sime

 

Ka premtime të thyera dhe premtime të mbajtura

Fjalë të zemëruara të thëna, atëherë kur duhet të kisha qarë

Ka kapituj me sekrete dhe fjalë rrëfimi

Nëse humbas çdo gjë që zotëroj

Ka një kapitull mbi humbjen dhe një fantazmë që s’do të vdesë

Ka një kapitull mbi dashurinë ku boja nuk thahet kurrë

Ka fjali të shërbyera në një burg që unë e ndërtova nga gënjeshtra

 

Megjithëse faqet kanë numra

Nuk e shikoj dot se ku me çojnë ato

Sepse fundi është një mister që askush nuk mund ta lexojë

Në librin e jetës sime

 

Ka një kapitull për baballarët, një kaiptull për djemtë

Ka faqe konfliktesh që si ka fituar askush

Dhe betejat që ti humbe dhe disfata jote e hidhur

Ka një faqe ku ne nuk takohemi dot

 

Ka përralla të një fati të mirë që s’u planifikua dot

Ka një kapitull mbi Zotin që se kuptoj

Ka një premtim parajse dhe ferri, por mallkuar qofsha nëse mund ta shikoj

 

Tani drita po kthehet

Dhe nëse ka një fjali të vërtetë

Të gjitha ato faqe po digjen

Dhe ajo ç’ka mbetet je ti

 

...

 

Comments

Popular Posts