They dance alone - Nga Sting

Ata kërcejnë me ata që nuk janë më

Ata kërcejnë me të vdekurit

Ata kërcejnë me të padukshmit

Vuajtjet e tyre janë të pathëna

Ata po kërcejnë me etërit e tyre

Ata po kërcejnë me djemtë e tyre

Ata po kërcejnë me bashkëshortët e tyre

Ata kërcejnë vetëm...

 

Kjo është e vetmja formë proteste që atyre u lejohet

I kam parë fytyrat e tyre të heshtura të ulërijnë kaq fort

Nëse ato do të flisnin, ata s’do të kishin fjalë

Një grua tjetër në tavolinën e torturës, ç’tjetër gjë do të bënin ata

 

Një ditë ata do të kërcejnë mbi varret e tyre

Një ditë ata do t’i këndojnë lirisë tonë

Një ditë ata do të qeshin në gëzimin tonë

Dhe ne do të kërcejmë...

 

...

 

Comments

Popular Posts