Buxati filloi ta shkruante romanin e tij pikerisht atehere kur e ndjeu rrezikun e shkretetires brenda vetes, kur u bind se shkretetira, me etjen sharruese, tharjen, zhveshjen e rrenimin gradual, mund te konvertohet brenda njeriut, sepse nuk ka shkretetire tjeter me te rrezikshme sesa shkretetimi i shpirtit njerezor. - Shkeputur nga tregimet ‘Gruaja me flatra’ nga Dino Buxati

Buxati filloi ta shkruante romanin e tij pikerisht atehere kur e ndjeu rrezikun e shkretetires brenda vetes, kur u bind se shkretetira, me etjen sharruese, tharjen, zhveshjen e rrenimin gradual, mund te konvertohet brenda njeriut, sepse nuk ka shkretetire tjeter me te rrezikshme sesa shkretetimi i shpirtit njerezor.


Shkeputur nga tregimet ‘Gruaja me flatra’ nga Dino Buxati, perkthyer nga Zija Cela dhe Dritan Cela, 1993, Sh. B. Naim Frasheri. 

Comments

Popular Posts