Dhe e pyet veten: ku jane endrrat e tua? Dhe tund koken, e thua: sa shpejt ikin vitet! Dhe perseri pyet veten: cfare bere ti me vitet e tua? Ku e varrose kohen tende me te mire? Ti ke jetuar apo jo? Shiko, i thua vetes, shiko se si ne bote po behet ftohte. - Shkeputur nga romani ‘Net te bardha’, nga Fjodor Dostojevski, perkthyer nga Myrzejen Shpallo, Zenit, 2017

Dhe e pyet veten: ku jane endrrat e tua? Dhe tund koken, e thua: sa shpejt ikin vitet! Dhe perseri pyet veten: cfare bere ti me vitet e tua? Ku e varrose kohen tende me te mire? Ti ke jetuar apo jo? Shiko, i thua vetes, shiko se si ne bote po behet ftohte.

Shkeputur nga romani ‘Net te bardha’, nga Fjodor Dostojevski, perkthyer nga Myrzejen Shpallo, Zenit, 2017

Fotografia nga @alice.karin

#fjodordostojevskij #enkeledasuti

Comments

Popular Posts