E njoha ne kopshtin e madh publik. Punoja si modeliste dhe e dija qe ekzistonte nje gazetar ne “Corriere della sera” e do beja me te nje kontrate pune...aty rreth vitit...1961...e une isha, ja, 20 vjece, kurse ai... - Shkeputur nga tregimet ‘Gruaja me flatra’ nga Dino Buxati

E njoha ne kopshtin e madh publik. Punoja si modeliste dhe e dija qe ekzistonte nje gazetar ne “Corriere della sera” e do beja me te nje kontrate pune...aty rreth vitit...1961...e une isha, ja, 20 vjece, kurse ai...55 vjec. Po me pelqente ta takoja prape. Me gezonte shume e me mbushte me jete. E nuk po i ndjeja 35 vitet e diferences. Sec me thosh per nje semundje-ankth. Dhe une ia zbulova qe kjo ish nje vajze. E ai u zemerua. “Dashuria eshte semundje!” - i thashe. Te gjitha keto perbejne subjektin e romanit “Nje dashuri,” qe do prezantohej ato dite. Keshtu qe duhet te largohesha, por ajo vajze s’ekziston! - me tha ai.


Shkeputur nga tregimet ‘Gruaja me flatra’ nga Dino Buxati, perkthyer nga Zija Cela dhe Dritan Cela, 1993, Sh. B. Naim Frasheri.

Comments

Popular Posts