Ishte teper i ndjeshem dhe mjaft i kollajshem per mua. E dija qe nje dite me pare se do me propozonte martesen. Refuzova. Pese vjet refuzova. Te dua... - Shkeputur nga tregimet ‘Gruaja me flatra’ nga Dino Buxati

Ishte teper i ndjeshem dhe mjaft i kollajshem per mua. E dija qe nje dite me pare se do me propozonte martesen. Refuzova. Pese vjet refuzova. Te dua - i thosha, - por s’te dashuroj. Martesa asgje s’do ndryshoje, sic nuk ndryshoi vertete. Sepse kisha bindjen qe ai e donte ate vajzen qe “s’ekzistonte”. Pastaj me tronditi me kete fjali lapidare: “...perche io non voglio morire solo!” (Se nuk dua te vdes vetem). Dhe pranova. Vume kurore ne kishe. Keshtu donte, s’ishte i sigurt per asgje. 


Shkeputur nga tregimet ‘Gruaja me flatra’ nga Dino Buxati, perkthyer nga Zija Cela dhe Dritan Cela, 1993, Sh. B. Naim Frasheri.

Comments

Popular Posts