Kur, me ne fund, e la rizen t’i binte dhe u perkul te merrte nderresat, une mbylla syte. Kur i hapa, ne trupin e saj dantellat dukeshin si ca flutura te bardha qe po i uleshin radhe-radhe, ne rreze te kembeve, poshte ijeve, mbi gjoks, si ato fluturat e bardha te fushave, qe dilnin ne pranvere dhe qe une i kisha ndjekur shpesh, pa mundur te zija dot kurre asnje prej tyre. - Shkeputur nga romani ‘Kronike ne gur’, 1964, nga Ismail Kadare, Onufri.

Kur, me ne fund, e la rizen t’i binte dhe u perkul te merrte nderresat, une mbylla syte. Kur i hapa, ne trupin e saj dantellat dukeshin si ca flutura te bardha qe po i uleshin radhe-radhe, ne rreze te kembeve, poshte ijeve, mbi gjoks, si ato fluturat e bardha te fushave, qe dilnin ne pranvere dhe qe une i kisha ndjekur shpesh, pa mundur te zija dot kurre asnje prej tyre.

Shkeputur nga romani ‘Kronike ne gur’, 1964, nga Ismail Kadare, Onufri.

#ismailkadare #enkeledasuti 

Comments

Popular Posts