Kur une flija, ai dilte per te shkruar. Nuk me shikonte dot ne gjume. I ngjante se kisha vdekur. S’e duronte dot erresiren. - Shkeputur nga tregimet ‘Gruaja me flatra’ nga Dino Buxati

Kur une flija, ai dilte per te shkruar. Nuk me shikonte dot ne gjume. I ngjante se kisha vdekur. S’e duronte dot erresiren. Donte drite edhe ne ato 3-4 oret e pakta qe flinte. Edhe kur ish i vogel, me drite flinte e me deren hapur qe te komunikonte me motren e vogel. Ne ushtri, ne marine, ne kabinen e vet flinte me driten ndezur e muzike. Drite dhe muzike, sa bukur!


Shkeputur nga tregimet ‘Gruaja me flatra’ nga Dino Buxati, perkthyer nga Zija Cela dhe Dritan Cela, 1993, Sh. B. Naim Frasheri.

Comments

Popular Posts