Ky ishte nje qytet i cuditshem, qe dukej sikur kishte dale ne lugine papritur nje nate dimri si nje qenie parahistorike dhe, duke u kacavjerre me mundime te medha, i ishte qepur faqes se malit. Gjithcka ne kete qytet ishte e vjeter dhe e gurte, duke nisur nga rruget dhe krojet e gjer te pullazet e shtepive te tij te medha, shekullore, qe ishin te mbuluara me pllaka guri ngjyre hiri, te ngjashme me ca luspa gjigande. - Shkeputur nga romani ‘Kronike ne gur’, 1964, nga Ismail Kadare, Onufri.

Ky ishte nje qytet i cuditshem, qe dukej sikur kishte dale ne lugine papritur nje nate dimri si nje qenie parahistorike dhe, duke u kacavjerre me mundime te medha, i ishte qepur faqes se malit. Gjithcka ne kete qytet ishte e vjeter dhe e gurte, duke nisur nga rruget dhe krojet e gjer te pullazet e shtepive te tij te medha, shekullore, qe ishin te mbuluara me pllaka guri ngjyre hiri, te ngjashme me ca luspa gjigande.

Shkeputur nga romani ‘Kronike ne gur’, 1964, nga Ismail Kadare, Onufri.

#ismailkadare #enkeledasuti #godzillamovie

Comments

Popular Posts