Ky ishte nje qytet i pjerret, ndoshta me i pjerreti ne bote, qe i kishte thyer te gjitha ligjet e urbanistikes. - Shkeputur nga romani ‘Kronike ne gur’, 1964, nga Ismail Kadare, Onufri.

Ky ishte nje qytet i pjerret, ndoshta me i pjerreti ne bote, qe i kishte thyer te gjitha ligjet e urbanistikes. Nga shkaku i pjerresise se madhe ndodhte qe ne nivelin e pullazit te njeres shtepi gjendeshin themelet e tjetres dhe, me siguri, ky ishte i vetmi vend ne bote ku kalimtari, po te rrezohej, ne vend qe te shembej ne gropen ndane udhe, mund te binte mbi pullazin e ndonje shtepie te larte. Kete gje me mire se kushdo e dinin pijanecet.

Shkeputur nga romani ‘Kronike ne gur’, 1964, nga Ismail Kadare, Onufri.

#ismailkadare #enkeledasuti 

Comments

Popular Posts