Me vuri duart mbi supe, me ktheu nga vetja e me puthi ne buze, si per te thene: keshtu jane kujtimet. Jane dhe s’jane. Nje kukull e madhe mes librave pafund shikonte e verber asgjene. - Shkeputur nga tregimet ‘Gruaja me flatra’ nga Dino Buxati

Me vuri duart mbi supe, me ktheu nga vetja e me puthi ne buze, si per te thene: keshtu jane kujtimet. Jane dhe s’jane. Nje kukull e madhe mes librave pafund shikonte e verber asgjene.


Shkeputur nga tregimet ‘Gruaja me flatra’ nga Dino Buxati, perkthyer nga Zija Cela dhe Dritan Cela, 1993, Sh. B. Naim Frasheri.

Comments

Popular Posts