Ne Iran, ne bashkebisedim, perdorimi i poezise nuk kufizohet tek intelektualet, apo poetet, apo madje tek adhuruesit e poezise. Analfabetet, gjate dites recitojne disa vargje per t’u lidhur me njeri-tjetrin dhe per te shprehur kendveshtrimet e tyre. Poezia ne Iran vershon permbi ne, si shiu, dhe cdo njeri merr pjese ne te. Gjyshja jote, kur ajo kerkon qe te ankohet per boten - ajo ankohet me poezi. Apo nese ajo kerkon qe t’i shprehe dashurine e saj gjyshit tend, ajo e shpreh ate me poezi. - Nga Abbas Kiarostami

Ne Iran, ne bashkebisedim, perdorimi i poezise nuk kufizohet tek intelektualet, apo poetet, apo madje tek adhuruesit e poezise. Analfabetet, gjate dites recitojne disa vargje per t’u lidhur me njeri-tjetrin dhe per te shprehur kendveshtrimet e tyre. Poezia ne Iran vershon permbi ne, si shiu, dhe cdo njeri merr pjese ne te. Gjyshja jote, kur ajo kerkon qe te ankohet per boten - ajo ankohet me poezi. Apo nese ajo kerkon qe t’i shprehe dashurine e saj gjyshit tend, ajo e shpreh ate me poezi.

Nga Abbas Kiarostami

Comments

Popular Posts