Nje dite, duke degjuar se si nje grua i tha dy here rresht fqinjes: “Te dalshin syte”, mua m’u kujtuan menjehere syte e tij. - Shkeputur nga romani ‘Kronike ne gur’, 1964, nga Ismail Kadare, Onufri.

Nje dite, duke degjuar se si nje grua i tha dy here rresht fqinjes: “Te dalshin syte”, mua m’u kujtuan menjehere syte e tij. Tani, sa here qe e takoja ne rruge, me dukej se mund t’i dilnin syte dhe mund t’i binin perdhe dhe pastaj, ndersa ata do te rrokulliseshin neper pllaka, une do t’ia shkelja padashur dhe syte do te pellcisnin.

Shkeputur nga romani ‘Kronike ne gur’, 1964, nga Ismail Kadare, Onufri.

Piktura, Jeta nga @stanleyunlimited

#ismailkadare #enkeledasuti 

Comments

Popular Posts