Nje mik i shkrimtarit shkruante, para disa kohesh, se Buxati edhe nga fundi i jetes, kur kushdo ia njihte meritat, nuk dinte kush ishte Buxati, madje as hierarkia e artisteve te fjaleve perkrah te cileve i takonte te rrinte. Mundet qe, edhe nen dafine, te mendosh se kurorat u takojne te tjereve. - Shkeputur nga tregimet ‘Gruaja me flatra’ nga Dino Buxati

Nje mik i shkrimtarit shkruante, para disa kohesh, se Buxati edhe nga fundi i jetes, kur kushdo ia njihte meritat, nuk dinte kush ishte Buxati, madje as hierarkia e artisteve te fjaleve perkrah te cileve i takonte te rrinte. Mundet qe, edhe nen dafine, te mendosh se kurorat u takojne te tjereve.


Shkeputur nga tregimet ‘Gruaja me flatra’ nga Dino Buxati, perkthyer nga Zija Cela dhe Dritan Cela, 1993, Sh. B. Naim Frasheri.

Comments

Popular Posts