Si ndodhte qe bota futej ne sy? Si nuk pelciste njeriu nga gjithe kjo mase e madhe drite, hapesire dhe ngjyrash qe derdheshin pa pushim ne te, nepermjet syve? - Shkeputur nga romani ‘Kronike ne gur’, 1964, nga Ismail Kadare, Onufri.

Si ndodhte qe bota futej ne sy? Si nuk pelciste njeriu nga gjithe kjo mase e madhe drite, hapesire dhe ngjyrash qe derdheshin pa pushim ne te, nepermjet syve?

Kishte kohe qe me mundonte enigma e te parit. Me mundonte sidomos shpjegimi i verberise, prej se ciles trembesha shume. Kjo frike vinte, ndoshta, ngaqe pjesa me e madhe e mallkimeve qe degjoja drejtoheshin gjithmone kunder tyre.

Shkeputur nga romani ‘Kronike ne gur’, 1964, nga Ismail Kadare, Onufri.

Piktura, Tragjedia, 1897, Gustav Klimt

#gustavklimt #ismailkadare #enkeledasuti 

Comments

Popular Posts