Trendafilat ishin simbol dashurie, pasioni, afekti. Vetem ne vendin dhe gjuhen e tij kishin nje kuptim tjeter. Ai nuk ishte i sigurt, nese ky kuptim vinte nga lashtesia apo nga marrezia! Dhe ne ate ambiguitet, trendafili i madh i universit te tij, ulte kryet prej identitetit… - Fragmente nga tregimi ‘Trendafilat’, nga libri Tregimet e Civilizimit, nga Mimoza Ahmeti, Albas, 2019.

C’paske sot, - e pyeti kolegia.

Nuk e di! Me duket sikur kam nje trendafil ne cakrren e siperme, - tha ai, edhe pse nuk e dinte mire kuptimin e fjales cakerr!
Ki kujdes, - tha ajo me hidhesi! - Trendafili eshte lulja e budallait, sepse tregon rrugen!
Ai u skuq deri te veshet dhe vendosi ta harroje te paharrueshmen!
Por nuk duroi dot. Hapi te gjithe fjaloret e endrrave dhe zgjendrrave, ne te gjitha gjuhet qe njihte e nuk njihte. Trendafilat ishin simbol dashurie, pasioni, afekti. Vetem ne vendin dhe gjuhen e tij kishin nje kuptim tjeter. Ai nuk ishte i sigurt, nese ky kuptim vinte nga lashtesia apo nga marrezia!
Dhe ne ate ambiguitet, trendafili i madh i universit te tij, ulte kryet prej identitetit…

Fragmente nga tregimi ‘Trendafilat’, nga libri Tregimet e Civilizimit, nga Mimoza Ahmeti, Albas, 2019.

Imazhi nga @luciocarvalhoart

#mimozaahmeti #enkeledasuti @mimozaahmeti_paintingsandpoems

Comments

Popular Posts