Vecanerisht me mundonin shprehje te tilla, si “hengersh koken”. Tortures se perfytyrimit te njeriut qe mban ne duar koken e vet dhe i ha, i shtohej mundimi per te kuptuar se si njeriu mund te haje koken e vet, kur dihet qe cdo gje hahet me dhembe dhe dhembet vete ndodhen ne koken e denuar. - Shkeputur nga romani ‘Kronike ne gur’, 1964, nga Ismail Kadare, Onufri.

Vecanerisht me mundonin shprehje te tilla, si “hengersh koken”. Tortures se perfytyrimit te njeriut qe mban ne duar koken e vet dhe i ha, i shtohej mundimi per te kuptuar se si njeriu mund te haje koken e vet, kur dihet qe cdo gje hahet me dhembe dhe dhembet vete ndodhen ne koken e denuar.

Shkeputur nga romani ‘Kronike ne gur’, 1964, nga Ismail Kadare, Onufri.

#ismailkadare #enkeledasuti 

Comments

Popular Posts