Veshtro me kujdes dhe ke per te kuptuar qe te gjitha mjerimet e jetes u bien klasave te larta dhe atyre te uleta...- Shkeputur nga romani ‘Robinson Kruzo’, nga Daniel Defoe

Veshtro me kujdes dhe ke per te kuptuar qe te gjitha mjerimet e jetes u bien klasave te larta dhe atyre te uleta; klasa e mesme nuk i njeh pothuaj fare keto fatkeqesi dhe per to jane te huaja keto prapesi te fatit qe mundojne aristokracine dhe popullin e thjeshte; edhe nga lengatat truperore dhe shpirterore njerezit e dores se mesme jane me te siguruar sesa ata qe fitojne semundjet prej veseve, luksit dhe gjithfare teperimeve, nga njera ane, dhe prej punes se rende, skamjes, ushqimit te keq e te pamjaftueshem, nga ana tjeter, pasoja te natyrshme te rrojtjes.


Shkeputur nga romani ‘Robinson Kruzo’, nga Daniel Defoe, perkthyer nga Halit Selfo, Zenit, 2018.

Comments

Popular Posts