Veshtroja pullazet e pjerreta, duke u munduar te kuptoja se si mund te bjere ne koke dashuria. Ku ishte ajo? Ku rrinte perpara renies dhe si rrokullisej papritur mbi koken e njeriut? - Shkeputur nga romani ‘Kronike ne gur’, 1964, nga Ismail Kadare, Onufri.

Veshtroja pullazet e pjerreta, duke u munduar te kuptoja se si mund te bjere ne koke dashuria. Ku ishte ajo? Ku rrinte perpara renies dhe si rrokullisej papritur mbi koken e njeriut?

Shkeputur nga romani ‘Kronike ne gur’, 1964, nga Ismail Kadare, Onufri.

Piktura, Puthja, 1900, Ambrogio Antonio Alciati

#ambrogioantonioalciati #ismailkadare #enkeledasuti 

Comments

Popular Posts