Jam i lodhur sigurisht - Nga Fernando Pessoa

Jam i lodhur sigurisht

Sepse ne kete pike njeriu duhet te jete i lodhur
Perse jam i lodhur, nuk e di
Dhe do te ishte e padobishme qe ta dija
Sepse lodhja do te ishte e njejte
Plaga dhemb sepse plaga dhemb
Jo per shkak te asaj qe e shkaktoi ate
Po, jam i lodhur
Dhe pak i buzeqeshur
Lodhja eshte thjesht kjo:
Deshira per te fjetur ne trup
Nuk dua qe te mendoj per shpirtin
Dhe mbi te gjitha dua nje qartesi te kulluar

Nga Fernando Pessoa

Comments

Popular Posts