Atehere, pyetja eshte: si duhet te dashurojme? Kjo eshte menyra ime: me embelsi, pa pasion. Filmi ‘The new Pope’, 2020

“Ti do te vish tek une dhe do te me tregosh per te gjithe kete vuajtje ne bote. Dhe une do te te them: Shtremberime te aftesise sone per te dashuruar. Problemi, vellezer, eshte dashuria. Atehere, pyetja eshte: si duhet te dashurojme? Kjo eshte menyra ime: me embelsi, pa pasion. Pasioni eshte armiku i perunjesise. Perunjesise se krishtere, e cila eshte e kursyer, e drejte dhe e domosdoshme. Dashuria eshte nje abstraksion, si inteligjenca, si lumturia. Cdo here qe gjykimi yne mjegullohet nga pasionet e zjarrta qe na konsumojne, ne i japim dashurise nje konkretesi te rrezikshme, nje konkretesi skandaloze, nje konkretesi te paligjshme. Shkurt, ne po shkaktojme dhimbje. Vetvetes dhe te tjereve. Zevendesoje ate dashuri konkrete me embelsine.”


Filmi ‘The new Pope’, 2020

#paolosorrentino #johnmalkovich #judelaw 

Comments

Popular Posts