Dritaret nga C. P. Cavafy

Ne keto dhoma te errta

Kaloj dite kaq te shkujdesura
Endem poshte e larte duke veshtruar dritaret
Kur te hapet nje dritare do te kete nje fare clirimi
Por nuk ka asnje dritare
Ose me e pakta une nuk mund t’i gjeje ato
Dhe ndoshta eshte po kaq mire
Ndoshta drita do te rezultoje ne nje torture tjeter
Kush e di se cfare gjerash te reja do te zbulonin?

Dritaret nga C. P. Cavafy
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts