Fjale e holle - Nga Alda Merini


Fjale e holle

Si nje perle
Duke renkuar
E derguar e zemres sime
Une jam dhe une do te jem
Gruaja gjithmone nje virgjereshe
Cfare fryme e fresket
Gruaja nga njemije male
Dhe nga shume fusha
Ne nje lugine te gjelber
Ne nje pyll fieresh
Mendoj se banoj ne hyjnoren
Gjeme, hijen tende

Nga Alda Merini
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Imazhi nga Anne Bachelier

Comments

Popular Posts