Jipmeni veshtirmin e syte te nje femije - Nga Guillermo Carnero

Jipmeni veshtirmin e syte te nje femije

Lermeni te filloj serish
Qe te rifitoj rinine, shpresen dhe forcen
Dhe me to kohen qe e kalova i pavetedijshem
Duke besuar se ishte e imja
Qe te shkruaj emrin tend
Ne bllokun tim blu kur isha djale
Rreth trishtimit te femijerise sime
Ne buze te prologut te pafajshem
Nga lindja e deshires
Ne shkelqimin e pare verbues te dashurise
Qe ende nuk di se si te vetquhet
Shpetome nga nje jete qe nuk ka qene
Me shume se sa nje feste e helmuar

Nga Guillermo Carnero
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts