Ne kemi lindur Jo thjesht per te vdekur - Nga Alda Merini

Ne kemi lindur

Jo thjesht per te vdekur
Por per te ecur gjate
Me kembe qe nuk njohin
Shtepi banimi
Dhe qe shkojne pertej maleve
Hija e duarve te tua
At
Eshte si nje anije
Qe kalon neper trupin tim
Qe eshte toka
Toka e lodhur
Diku tjeter kendohet
Dikut tjeter eshte atje
Fjala e fjales
Dhe Zoti nuk e shqipton ate

Nga Alda Merini
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Imazhi nga @dovneon

Comments

Popular Posts