Poetet Dhe te gjithe ne te kycur Brenda hijeve te veres - Nga Alda Merini

Poetet

Dhe te gjithe ne te kycur
Brenda hijeve te veres
Ne nuk kemi as fjale dhe as fuqi
Per te nxitur aventurieret e tjere
Ne jemi prites pa pyetje te bera
Ne thjesht i marrim ato
Kemi nje zemer
Ne jemi poete te gjore
Te perbere nga veshje te renda
Dhe nxehtesia intime e pyjeve
Ne jemi fermere qe e cojme token tek Venusi
Ne jemi borxhli plot me kryqe
Ne jemi manastire qe nuk japim gjak
Ne jemi nje besim pa profete
Por ne jemi poete
Te vetmuar si bishat
Te baltosur
Pa nje shtepi
Apo nje gur per ndjenje

Nga Alda Merini
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts