Sikur te shihje se sa i madh eshte mendimi i detit - Nga Alda Merini

Sikur te shihje se sa i madh eshte mendimi i detit

Ku ka shkuar per te peshkuar sot dashuria ime e embel
Sikur te shihje se sa e madhe eshte vela e mendimit
E megjithate jam vetem si nje mister i vjeter
Sikur te shihje se cfare koralesh ka ne fund te detit
Dhe ai nuk me peshkoi sepse duhet te largohej
Sikur te shihje se si qaj nje ngasherime universale
Nje dashuri kaq e madhe nuk duhet te ish dhimbje

Nga Alda Merini
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Piktura, Plaget nga @elirankantor

Comments

Popular Posts