Une jam nje qytet i zi Dhe nje gllaberim nate - Nga Alda Merini

Une jam nje qytet i zi

Dhe nje gllaberim nate
Disa djem me buzeqeshin
Dhe une behem nje dhelper kendonjese
Nje det me peshq
Gjithmone duke notuar rreth meje
Jane poetet fallco
Qe duan te prekin gjenine
Me penden e shtrember
Te nje vrazhdesie te cmendur
Por kurioziteti eshte nje fron i permbysur
Qe hiqet sikur eshte nje shpirt

Nga Alda Merini
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts