Arrëthyesi i Tchaikovsky

Arrëthyesi asociohet më festën e krishtlindjeve dhe lodrat e fëmijëve. Ajo është një përshtatje e përrallës së Hoffman ‘Arrëthyesi dhe Mbreti Mi’. Në fillim Tchaikovsky nuk ishte i emocionuar kur filloi projekti, por me ecurinë e projektit interesi i tij u rrit. Ndërkohë që ishte në Paris në vitin 1891, ai zbuloi një instrument të ri muzikor, ‘celeste’ të shpikur nga Vicor Mustel.


Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts