Diku, dikush po udheton Furishem drejt teje - Nga John Ashbery

Diku, dikush po udheton 

Furishem drejt teje
Me shpejtesi te pabesueshme
Duke udhetuar dite e nate
Neper debore dhe nxehtesine e shkretetires
Neper perrenj
Neper shtigje te ngushta
Por a do ta dije ai se ku te te gjeje
Te te njohe kur te te shohe
Te te jape ate qe ka per ty?

Nga John Ashbery
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Piktura, Vjeshtore nga @victornizovtsev

#johnashbery #enkeledasuti

Comments

Popular Posts