Frika nga Pablo Neruda

Ata qe te gjithe me kerkojne qe te hidhem

Te gjallerohem dhe te luaj futboll
Te vrapoj, te notoj dhe te fluturoj
Shume mire
Ata qe te gjithe me keshillojne pushim
Ata qe te gjithe me dergojne tek mjeku
Duke me pare ne nje fare menyre
Cfare ndodh?
Ata qe te gjithe me keshillojne qe te udhetoj
Te vi dhe te iki, te qendroj
Te vdes apo te mos vdese
Nuk ka rendesi
Ata qe te gjithe shohin veshtiresite
E zorreve te mia te cuditura
Nga portretet e tmerrshme ne rreze X
Nuk jam dakord
Ata qe te gjithe e shpojne poezine time
Me pirunj te pameshirshem
Duke kerkuar, pa asnje dyshim, nje mize
Kam frike
Kam frike nga te gjithe
Nga uji i ftohte, nga vdekja
Une jam si te gjithe vdekataret
I pashmangshem
Dhe per kete, ne keto dite te shkurtra
As qe do t’ia ve veshin atyre
Do ta hap veten dhe do te mbyllem brenda vetes
Me armikun tim me te pabese
Pablo Neruda

Frika nga Pablo Neruda
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts