Gruaja e bukur i hapi syte dhe pyeti: ‘Me trego c’do me shume ne mua, bukurine time apo artin tim?’... - Nga Hermann Hesse

Gruaja e bukur i hapi syte dhe pyeti: ‘Me trego c’do me shume ne mua, bukurine time apo artin tim?’ - Sikur pa artin tend te mund te ishte e njejte bukuria jote! Por, nese deshiron t’i ndash, atehere ja ku po te pergjigjem. E dua bukurine tende me pasionin e nje te dashuruari, me zjarrin qe i mbledh ne vete te gjitha forcat e castit, por i cili, si i gjithe pasioni, duhet me patjeter te jete nje grabitje e viteve. Artin tend e dua po aq shume sa edhe timin, me nje dashuri te lindur adhuruese, pa te cilen nuk mund te dashuroja. Por e perseris, keto nuk mund te ndahen.


#hermanhesse #antiniocanova

Comments

Popular Posts