Kohët në të cilat jetoi Vivaldi


Vivaldi jetoi afër fundit të një epoke të njohur si periudha Barok, që zgjati nga 1600 – 1750. Kjo ishte një kohë emocionuese për të jetuar. Ajri mbushej nga shpirti i aventurës dhe zbulimit.

Astronomët si Koperniku dhe Glileo panë parajsën dhe mësuan se toka rrotullohej rreth diellit.

Anton van Leeuwenhoek gjeti një botë tërësisht të re në mikroskop – bakterien, qelizat e gjakut, dhe shumë e më shumë.

William Harvey zbuloi qarkullimin e gjakut.

Gjithashtu, kishte edhe shumë kompozitorë të mëdhenj si Bach dhe Teleman; Handel dhe Purcell të cilën punonin në Angli; ndërsa Franca kishte Couperin dhe Rameau-n.

Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti 

Comments

Popular Posts