Lermeni ne nje vend nentoke nga Pablo Neruda

Lermeni ne nje vend nentoke, nje labirint

Ku mund te shkoj, kur te deshiroj te kthehem
Pa sy, pa prekje
Ne zbrazetire, ne gur memec
Apo ne gishtin e hijes
Une di qe ti nuk mundesh, askush, asnje gje
Nuk mund te ofroje nje vend te tille
Apo ate rruge
Por cfare mund te bej me pasionet e mia te meshirueshme
Nese ato nuk vlejne, ne siperfaqen e jetes se perditshme
Nese nuk mbijetoj dot vecse duke vdekur, te shkoj pertej
Duke hyre ne gjendjen, metalike dhe te fjetur
Te flakes antike?

Lermeni ne nje vend nentoke nga Pablo Neruda
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Fotografia nga @ek.it

Comments

Popular Posts