Moteli Perendimor (1957), e pikturuar vone ne karrieren e Hopper-it, ilustron bashkimin e ri te figratives dhe abstraktes. Nje grua me fustan ne ngjyre vere ‘burgundy’ qendron e ulur ne nje motel me mobilie te shkelqyeshme...

Moteli Perendimor (1957), e pikturuar vone ne karrieren e Hopper-it, ilustron bashkimin e ri te figratives dhe abstraktes. Nje grua me fustan ne ngjyre vere ‘burgundy’ qendron e ulur ne nje motel me mobilie te shkelqyeshme. Ajo kornizohet nga nje dritare e gjere dhe e madhe e cila tregon nga jashte nje organizim te cliret formash gri-blu, kodra valezuese te rrudhosura ne mes. Hunda e nje makine jeshile eshte e dukshme nga jashte dritares dhe valixhja e saj e paketuar qendron ne kembe perballe kornizes se dritares. Ajo eshte ne mes te nje udhetimi. Ndonese piktura paraqet shume nga tiparet e Hopper-it, nje figure anonime, nje mjedis tranzitor, nje figure te izoluar - ajo nuk sugjeron vetmine, por me shume natyren gjenerative te vetmise. Piktura eshte nje lloj dremitje e imagjinates amerikane, e furnizuar me peisazhe epike, rrokaqiej te pafundme, dhe lirine e rruges se hapur. - Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti. Piktura, Moteli Perendimor, 1957, Edward Hopper.

Comments

Popular Posts