Perpara se te perkufizojme artin, apo cdo koncept tjeter, ne duhet t’i pergjigjemi nje pyetjeje shume me te gjere: Cili eshte kuptimi i jetes se njeriut ne toke? - Nga Andrei Tarkovsky

Perpara se te perkufizojme artin, apo cdo koncept tjeter, ne duhet t’i pergjigjemi nje pyetjeje shume me te gjere: Cili eshte kuptimi i jetes se njeriut ne toke? Ndoshta ne jemi ketu per te ngritur veten shpirterisht. Nese jeta jone shkon drejt ketij pasurimi, atehere arti eshte nje menyre per te arritur atje. Sigurisht qe, kjo eshte ne perputhje me perkufizimin tim per jeten. Arti duhet ta ndihmoje njeriun ne kete proces. Disa thone se arti e ndihmon njeriun per te kuptuar boten si cdo aktivitet tjeter intelektual. Une nuk besoj ne kete lloj dije, jam thuajse nje agnostik. Dija na shperqendron nga qellimi yne kryesor ne jete. Sa me shume qe dime, aq me pak dime: duke shkuar me thelle, horizontet tona ngushtohen. Arti pasuron vete aftesite shpirterore te njeriut dhe me pas ai mund te ngrihet mbi veten per te perdorur ate qe ne e quajme “vullnet i lire”.


Nga Andrei Tarkovsky

Via @__nitch

Comments

Popular Posts