Poezia “Ditët e marsit kthehen me dritën e tyre të fshehtë” - Nga Pablo Neruda


Ditët e marsit kthehen me dritën e tyre të fshehtë

Dhe peshq të mëdhenj notojnë nëpër qiell

Avujt e mjegullt tokësor përparojnë në fshehtësi

Gjërat shkasin në heshtje një nga një

Nëpërmjet fatit, në krizat e qiejve endacak

Ti briashkon jetën e detit me atë të zjarrit

Përgjumjet gri të anijes në dimër

Tek forma e dashurisë së skalitur në kitare

O dashuri, o trëndafil i përpirë nga sirenat dhe shkuma

Flakë vallëzuese që ngjit shkallët e padukshme

Për të zgjuar gjakun në labirintin e pagjumësisë

Që dallgët të vetpërmbushen në qiell

Deti harron ngarkesat dhe tërbimet e tij

Dhe bota bie në rrjetat e errësirës

 

Poezia “Ditët e marsit kthehen me dritën e tyre të fshehtë”

Nga Pablo Neruda  

 

Via https://allpoetry.com

 

Përzgjodhi dhe përktheu – Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts