Poezia “Ëndrra mesvjeshte” - Nga Nunoftferreira

Sytë e tu, të errët dhe të gjallë

Po aq të ëmbël sa frutat e vjeshtës

Shkëlqejnë si dritëhënë e argjendtë

Gjethet e arta duke u këputur

Tingëllojnë si poema shtatori

Të shkruara nga buzëqeshja jote

Aroma mollësh dhe gëshetenjash

Me hije kanelle dhe qershie

Janë petalet e lëkurës sate të ullinjtë

SHIRAT E FTOHTË TË TETORIT

SI LOTË DERDHEN PËR TY

JANË BALADA TË TRISHTUARA DËSHIRIMESH

Fytyra jote e bukur prej princeshe

Ëndërron që Vincent Van Gogh të kishte pikturuar

Në një natë të erëkëndshme nëntori
Qoftë ky vullneti i krijuesit të jetës

Dhe për ty, këndoftë vjeshta

Rima të lumtura verash të reja blu

Poezia “Ëndrra mesvjeshte”

Nga Nunoftferreira 

 

Via https://allpoetry.com

 

Përzgjodhi dhe përktheu – Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts