Poezia “Stinë ndryshimi” - Nga Nunoftferreira

QOFTË PRANVERA NGJYRA E BUZËQESHJES SATE

E ERËZUAR NGA NGROHTËSIA E LËKURËS SË KANELLËS

Duke vizatuar yje të gëzueshëm në sytë prej kafeje

Qoftë vera humori i zemrës sate

E LARTËSUAR NGA PUTHJET LULESHTRYDHE

TË ËNDËRRUARA NË PEISAZHE DETESH TURKUAZI

Qoftë vjeshta koha e shplodhjes sate

Duke frymëzuar poema lumturie

Në lumenjtë e butë të jetës së re të gëzueshme
Qoftë dimri stina e përqafimeve

Nën një mbulesë të rehatshme leshi

AFËR ZJARRIT KU DIGJEN TRISHTIMET E VJETRA

Poezia “Stinë ndryshimi”

Nga Nunoftferreira 

 

Via https://allpoetry.com

 

Përzgjodhi dhe përktheu – Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts