Presjet jane te rendesishme - Nga Alda Merini

Presjet jane te rendesishme

Si te gjitha pikesimet
Si fati
Kur ndodhesh ne vendin e gabuar
Ne castin me pak te favorshem
Dhe gjithcka ndryshon
Me pas kemi nje folje “degjo”
Nga njemije kuptimet
Mua me pelqen folja te degjosh
Te degjosh melodine e detit
T’i marresh ere
Te degjosh melodine e shiut
Qe te njome buzet
Te ndjesh nje stililaps
Teksa gjurmon ndjenjat mbi nje flete bosh
T’i marresh ere atyre qe do
T’u degjosh zerin
Dhe te ndjesh me zemren tende
Te degjosh eshte folja e emocioneve
Ti shtrihesh mbi kurrizin e botes
Dhe kjo te jep ndjesine e…
Nga Alda Merini
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts