Secili, diku ne ndonje skute te shpirtit te tij, e di mjaft mire se vetvrasja edhe pse eshte rrugedalje, sidoqofte mbetet nje rrugedalje ne rast rreziku, disi e mjere dhe e paligjshme, se ne fund te fundit eshte me fisnike dhe me e bukur te te munde e te te ‘rrezoje’ vete jeta, sesa dora jote. - Shkeputur nga ‘Ujku i stepes’, Herman Hesse, perkthyer nga Suzana Starikow Skenderi, Dudaj

Secili, diku ne ndonje skute te shpirtit te tij, e di mjaft mire se vetvrasja edhe pse eshte rrugedalje, sidoqofte mbetet nje rrugedalje ne rast rreziku, disi e mjere dhe e paligjshme, se ne fund te fundit eshte me fisnike dhe me e bukur te te munde e te te ‘rrezoje’ vete jeta, sesa dora jote.

Shkeputur nga ‘Ujku i stepes’, Herman Hesse, perkthyer nga Suzana Starikow Skenderi, Dudaj

Piktura, Joshjet nokturne, 1890, William A. Breakspear

Comments

Popular Posts